Sunn snacks

sunn snacks

Er det ikke lørdag riktig enda, men du kjenner at søtsuget kommer snikende på likevel? Søtsug kan skyldes ulike grunner, men ofte kommer det av at vi har lyst til å kose oss - gjerne i godt selskap med en favorittserie rullende på TV-skjermen.

Dersom samvittigheten ikke helt tillater deg å spise vanlig snacks på en hverdag, finnes det heldigvis sukkerfrie og sunnere alternativer du kan prøve deg på. Sunn snacks er nemlig ikke så dumt, og smaker gjerne like godt - om ikke bedre enn vanlig.

 

Definisjonen på sunn snacks + 6 snackstips

Vi kan si at målet med sunn snacks er at det ikke skal gi oss “tomme kalorier”. Det vil si at vi ønsker å spise mat som gjør nytte for seg. Sunn snacks kan gi påfyll av vitaminer og mineraler, og inneholder gjerne litt mindre sukker og fett enn tradisjonelle godterier. Sunn snacks kan også være oppkuttet frukt og grønt med en digg yoghurt eller dipp til. Man kan også se på sukkerfrie brus og godterier som  “sunn snacks”, men disse produktene inneholder sjeldent andre nyttige næringsstoffer. De er likevel sunnere alternativer, og dessuten så smaker de gjerne like godt som vanlig brus og godteri!

Behøver du noen gode og smakfulle tips til sunnere snacks når sukkersuget kicker inn? Videre skal vi gi deg våre seks beste tips!

 

Mørk sjokolade

Mørk sjokolade kommer i mange fasonger og smaker, og kan faktisk være helsebringende. I 2016 ble det nemlig offentliggjort to studier som tyder på at mørk sjokolade kan styrke både kropp og hjerne. I tillegg er kakaobønner proppfulle av antioksidanter, som hjelper immunforsvaret med å holde deg frisk. Perfekt som sunn snacks!

I nettbutikken vår har vi et stort utvalg av mørk sjokolade fra sjokoladeleverandøren Lindt. Vi har sjokolade med salt, appelsin, bringebær eller hva med å prøve sjokolade med chilli?

Sunn snacks

Se mer her.

 

Smoothie

Smoothie er godt og enkelt, og ikke så mettende som et vanlig måltid. Når sukkersuget melder seg i løpet av kvelden, kan det faktisk bli dempet av et lite måltid. Men har du nettopp fullført en stor middag, er det kanskje ikke det som frister mest eller noe du orker. Derfor kan et godt tips være å lage en velsmakende smoothie med yoghurt og alle dine favoritter av frukter, bær og gjerne havregryn. Slik får du dempet noe av suget i tillegg til at du får i deg mange nyttige næringsstoffer. Dette kaller vi for sunn snacks.

 

Havrerundstykker

Nybakt bakst er for mange noe av det beste. Duften og smaken av rykende ferskt bakst kan få hvem som helst til å føle seg sulten. Begynner det å nærme seg leggetid, kan du bake noen deilige havrerundstykker - det er faktisk veldig enkelt! Alt du behøver er havremel, litt sammalt hvetemel (eller grovt), gjær, olje og vann. Finn digge oppskrifter på nett, og overrask familien med noe kveldsbakst. Smør på med favorittpålegg som sukkerfritt syltetøy, eller magre meieriprodukter. Slik får du bukt med sukkersuget raskt. Kan sunn snacks bli bedre?

 

Riskrem

Hva med å prøve en sunnere riskrem til dessert? Vel, ikke akkurat riskrem - men det smaker omtrent det samme! Finn frem en skål med cottage cheese, og hell over litt Fun Light saft eller sukkerfritt bringebærsyltetøy. Enkel men velsmakende dessert hvor du i tillegg får i deg masse proteiner og kalsium.

 

Sukkerfri karamell

Elsker du karamell? Vi også… I nettbutikken vår akkurat nå har vi Werther’s Originals sukkerfrie toffees. Det er myke, velsmakende, og smelter på tunga. Sunn snacks på sitt beste!

 

Sukkerfri leskedrikk

Sukkerfritt betyr ikke alltid at det er nyttig i form av næringsstoffer - men det betyr at det er et sunnere alternativ til sukkerholdige produkter. Er du glad i brus, men prøver å kutte ned på sukkerinntaket og ser derfor etter sunn snacks, kan vi anbefale våre sukkerfrie alternativer i nettbutikken vår.

Hva med den gode og tradisjonelle boksen med Pepsi Max? Eller sukkerfri Coca-Cola med vaniljesmak?

 

Ser du etter sukkerfrie alternativer av leskedrikk som også inneholder gode næringsstoffer, kan vi tilby treningsfavoritten Nocco BCA. Den inneholder vitaminer, mineraler og proteiner.

Behøver du flere typer sunn snacks, kan du ta en titt innom vår sukkerfrie kategori her i tillegg til mange spennende alternativer i vår voksengodiskategori her.


Nyt sunn snacks med god samvittighet!

 

Besøk nettbutikkenabonnere på vårt nyhetsbrev

Når du abonnerer på vårt nyhetsbrev får du unike tilbud på din e-mail.

Hoppsan

Denna produkt har en maxantall per beställning