Smågodt

Handle smågodt til svenske priser hos Max Godis. Vi lar deg ta grensehandelen over nett, slik at du slipper sukkeravgiften i Norge. Handle for opptil tollgrensen på 350 kroner inklusive frakt, så slipper du å betale toll og moms. Max Godis tar ditt behov for smågodt på alvor. 

 

Historien om smågodt

I dag kan du handle både smågodt, chips og sjokolade på nett, og det finnes søte snacks å få kjøpt i omtrent hvilken som helst butikk. Godteri har imidlertid ikke alltid vært så tilgjengelig som det er nå. Slikkerier og smågodt startet opprinnelig som et kostbart nytelsesmiddel for overklassen. Sukker og sjokolade ble importert fra fjerne land, og kostet alt for mye til at vanlige folk hadde råd. Sjokolade ble brakt til Europa med spanjolene på 1500-tallet, og tilsatt både sukker, kondensert melk, kanel og vanilje. Det var den utlimate luksusdrikk for samfunnets rikeste, men ble også solgt som medisin og potensmiddel til de som hadde råd til å betale prisen.

Etter hvert som sukker ble importert fra India, og lokale sjokolade- og godteriprodusenter startet sin virksomhet, falt prisen på slikkerier og smågodt. Det ble etter hvert svært vanlig å kose seg med de søte bitene, og uten kunnskap om sammenhengen mellom sukker og karies økte plutselig tannproblemene i befolkningen. I Sverige ble det gjennomført et stort eksperiment på 600 personer, som endelig beviste at hull i tennene kunne skyldes sukker. De svenske myndighetene anbefalte i 1957 at godteri kun skulle nytes på lørdager - lördagsgodis. Nordmenn hang seg på, og den dag i dag kaller vi det fremdeles lørdagsgodt.

Les mer om snopets historie.

Er du litt kyndig er det fullt mulig å lage ditt eget smågodt, som for eksempel karameller og drops. Her kan du lese om hvordan du lager marshmallows selv. Er du for utålmodig til å lage smågodt selv, kan du alltids bestille fra Max Godis.  

 

Velkommen til Max Godis!

Max Godis er en godteributikk på nett, som selger smågodt, sjokolade, brus og chips til svenske priser. Vi har alt du kan ønske deg innen snacks. I vårt sortiment finner du både norske og svenske klassikere, i tillegg til kjente merker fra resten av verden. Sortimentet vårt vokser hele tiden. Hvis du ikke finner din favoritt kan du ta kontakt med oss og be oss om å ta det inn.  

Handler du fra Norge gjør du en spesielt god deal. Siden 2015 kan nordmenn handle varer fra utlandet opptil tollgrensen på 350 kroner inklusive frakt, uten å måtte betale toll eller moms. EU-frakt koster 20 kroner, og du kan derfor handle smågodt og snacks fra Max Godis for 330 kroner uten at det koster deg noe ekstra i avgifter. I vår nettbutikk kommer det automatisk et varsel dersom du har oversteget grensen.

I tillegg tilkommer frakt i Norge, men denne summen regnes IKKE med i 350-kronersregelen. Vi bruker Bring som leverandør i Norge, og deres fraktkostnad beregnes ut i fra pakkens vekt:

  • 0-10 kg: 48 kroner
  • 10-20 kg: 51 kroner
  • 20-27 kg: 68 kroner
  • 27-30 kg: 79 kroner

Vi leverer dessverre ikke bestillinger som er over 35 kg.

 

Dine smågodt-favoritter

Sjokolade, chips, smågodt eller kjeks - hvilken er din favoritt? Noen foretrekker søtt over salt, noen sutter kun på røde drops og andre putter bare sur vingummi i posen med smågodt. Er du typen som aldri kan velge mellom Skittles og Smarties, er det lov å velge begge. Slipp kreativiteten løs og bygg din egen godteridispenser - en kul måte å holde orden på alt smågodtet! Liker du tanken på å leke med smågodt, kan du prøve deg på en runde godterirulett.

Under kan du la deg friste av noen av våre smågodt-favoritter. Husk at du både kan bestille i små porsjonspakker, og i større grossistforpakninger på opptil 3 kg.

 

Haribo Fruktsmokker:

Cloetta Melkesjokolade:

Sure Regnbuebiter:

Lonka Jordbær Bonbon:

Snickers:

Warberg Punch Praliner:

 

Besøk nettbutikken

abonnere på vårt nyhetsbrev

Når du abonnerer på vårt nyhetsbrev får du unike tilbud på din e-mail.

Hoppsan

Denna produkt har en maxantall per beställning