Protein Shake

Protein shakes har blitt en veldig populær måte å bygge opp muskelmasse på. Når man er på farten kan det være vanskelig å få i seg de næringsstoffene man trenger etter en treningsøkt, som er helt nødvendige for å bygge muskler. Et godt alternativ til et proteinrikt måltid kan være en shake on the go.

 

Shake før trening

Det er like viktig å få i seg nok proteiner før trening som etter. Å trene på tom mage er ingen god idé, så sørg for at du får i deg nok proteiner før du starter treningsøkten. Slik sørger du for at kroppen alltid har nok byggesteiner når du er i aktivitet. Å ta en proteinbar eller en protein shake er lettere og gjerne mer appetittelig enn å spise 120 gram kjøtt som har ligget i en varm garderobe.

Les mer: Treningsdrikk

 

Shake etter trening

Restitusjonsprosessen er like viktig som å få i seg de riktige næringsstoffene før treningsøkten. Når du trener “brytes” musklene ned, og for å bygge dem opp igjen trenger kroppen protein og karbohydrater. En shake er en fin mulighet for å få i seg nettopp dette, fordi de er enkle å ha med seg. De trenger heller ikke å varmes opp eller oppbevares kaldt, som annen mat ofte må.

 

Proteinpulver

Denne typen pulver forbindes ofte med de som aktivt bygger muskler og trener masse, men det passer også for de som ikke for i seg nok protein i løpet av dagen. Proteinpulver assosieres gjerne med trening, men kroppen trenger også protein for å holde seg i gang. Protein er nødvendig for å opprettholde organer, skjelett, arvestoff osv. Vi klarer oss rett og slett ikke uten det.

Les mer: Billig proteinpulver

 

Energibar

I tillegg til protein shake er energibar en fin måte å gi kroppen energi i løpet av dagen eller før en treningsøkt. Energibarer er litt tunge å fordøye så den bør ikke spises rett før du skal trene, men heller en stund før. Ofte inneholder slike barer mye fett og sukker. Dette gjør at de smaker veldig godt, men det er ikke nødvendigvis bra for kroppen. Hos MaxGodis har vi et stort utvalg av sunne energibarer, slik at du kan finne en energibar som er nyttig for deg og smaker godt - uten unødvendige mengder med fett og sukker.

 

Derfor bør du tøye etter trening

Når vi trener og beveger oss trekker bindevevet i musklene seg sammen, og det kan føre til at musklene blir kortere. Derfor er uttøying såpass viktig. Når man trener forebygger man en permanent forkortelse av musklene, som kan hindre deg fra å utføre øvelser riktig.

Tøying øker bevegeligheten, noe som gir bedre komfort - både når du trener og generelt. Når musklene har større bevegelighet, reduserer du også faren for skader som skjer når kroppen beveger seg på en måte den ikke er vant til eller myk nok til.

Tøying er ikke bare lurt etter trening, det er også en fin måte å varme opp musklene på før trening. Dersom man skal tøye ut før en treningsøkt, bør øvelsene være spesifikke til de muskelgruppene du skal bruke under treningsøkten. Slik yter du maksimalt under trening.

Når man skal tøye, særlig dersom målet er å bli mykere, hjelper det ikke å kun tøye et par minutter etter en treningsøkt. For å bli myk må man tøye hver dag over en lengre periode, og holde hver øvelse i minst 60 sekunder. Det er da du får mest ut av tøyningen.   

Kjøp protein shake og andre treningsrelaterte varer hos Max Godis!

 

Besøk nettbutikken

abonnere på vårt nyhetsbrev

Når du abonnerer på vårt nyhetsbrev får du unike tilbud på din e-mail.

Hoppsan

Denna produkt har en maxantall per beställning