Billig energibar

Trenger du litt ekstra næring i kroppen etter trening, eller som et raskt og rimelig mellommåltid? En energibar er en god og nyttig snack ved begge anledninger. Energibarer kan ofte være dyre, men hos MaxGodis finner du et godt utvalg av billige varianter.

De fleste energibarer inneholder mange næringsstoffer, blant annet proteiner og karbohydrater, som skal gi deg det lille ekstra med energi som du kan trenge i ny og ne.

Noen energibarer er svært usunne og har mye sukker eller mettet fett i seg. Hos MaxGodis finner du billige varianter, som likevel er fulle nyttige næringsstoffer. Enkelte energibarer har litt sjokolade eller honning i seg for å gjøre dem søte og mer velsmakende, men hvis dette ikke er ønskelig har vi også en mengde andre typer uten sukker.


Energibar før trening

Før du trener er det viktig at du får i deg litt mat, men ikke for mye. Energibarer er et praktisk mellommåltid før en treningsøkt, og det er heller ingen ulempe at de er billige. Når du trener forbrenner du en god del kalorier. Derfor kan det være lurt å ha litt å gå på, slik at kroppen ikke blir utslitt. Om du for eksempel har drukket kaffe uten å ha spist noe ved siden av, kan kroppen bli skjelven og pulsen kan bli høy. Dette er ikke sunt.

Energibarer er gjerne tyngre å fordøye, så inntaket burde skje en stund før du skal trene. De er likevel ikke like harde å fordøye som proteinbarer, og er derfor foretrukket av mange. Proteinbarer er bedre å spise etter trening. Hos oss finner du det beste utvalget av både energi- og proteinbarer, men til en billig penge.

Les mer: Billig Proteinpulver


Billig energibar etter trening

Når du er ferdig med treningsøkten, er det viktig å få i seg nok karbohydrater for å fylle opp glykogenlagrene. Hvor mye du trenger, baseres på kroppsvekt og hvor aktiv man er.


Viktige ting å vite hvis du trener

Om du ønsker å trene aktivt, eller allerede trener aktivt, er det viktig at du  også tar ekstra vare på kroppen din. Mange velger å trene for å få en sunnere kropp, men det krever mer enn kun løping eller styrketrening. Dersom du er person som ikke er vant til hard fysisk aktivitet, er det viktig at du ikke presser kroppen din for langt.


Spis sunt

Mange som trener tror at dette vil hjelpe dem med å gå ned i vekt. Dette er delvis sant. God fysisk aktivitet kan bidra til at kroppen går ned et par kilo, men du bør ta grammene på gymmen og kiloene på kjøkkenet. Velger du å spise usunt, selv om du trener, kan dette ha en negativ effekt på kroppen. Dessverre er det en del mennesker som tror at tynn betyr sunn, og at de kan spise hva de vil så lenge de trener. Uavhengig av om målet er å bygge muskler eller gå ned i vekt, er det viktig å opprettholde et sunt og variert kosthold. Det er også viktig å tilpasse kostholdet den treningen eller aktiviteten du holder på med.

Sørg for at du får i deg nok mat før og etter trening, slik at du har energi å gå på. Generelt sett bør maten inneholde tilstrekkelige mengder karbohydrater, fett og proteiner, slik at du gir kroppen det lille ekstra den trenger for å komme gjennom treningsøkten. Dette trenger ikke være et fullverdig måltid, men kan fint være en enkel bar. Mange energibarer er dessverre svært dyre, men MaxGodis tilbyr billig varianter.


Ikke tøy musklene etter hard trening

I en del treningsprogram er det satt opp at man skal tøye musklene. I mange år har det blitt påstått at hvis du tøyer musklene etter hard trening, vil du bli myk fortere og heller ikke bli støl dagen etter. Dette er ikke riktig. Det er faktisk bred enighet blant forskere i at uttøyning har minimal effekt på å redusere støle muskler og ledd. Stølheten du føler etter du har trent er musklene som er såre fordi de har blitt brutt ned av treningen.

Musklene dine er svært slitt etter en hard treningsøkt, og uttøyning kan gjøre dette vondt verre. Pass derfor på at du lytter til kroppen og ikke gjør tøyeøvelser som gjør vondt. Dersom kroppen er utslitt etter en treningsøkt kan lett tøyning inngå i det å kle på seg samt få i seg mat og drikke. I slike tilfeller trenger kroppen fremfor alt restitusjon.

Les mer: Protein shakes


Å være støl etter hver treningsøkt er ikke alltid en god ting

Når man velger å trene for første gang på lenge, er det vanlig at man kjenner seg veldig støl i musklene de påfølgende dagene. Dette er helt normalt. Det er derimot ikke like vanlig å være støl i de samme musklene etter hver treningsøkt. Dersom du trener de samme musklene aktivt, skal dette sakte men sikkert føre til at du blir mindre støl i musklene. Dette er et tegn på at du har trent musklene godt og at de er blitt sterkere. Støle muskler etter hver trening kan være et tegn på at du presser kroppen mer enn den tåler. Pass på at treningsøkten er tilpasset ditt nivå, og gjør den heller sakte men sikkert mer intensiv etter hvert som du bygger opp muskler.


Kjøp billig energibar og andre treningsrelaterte varer hos MaxGodis.

 

Besøk nettbutikkenabonnere på vårt nyhetsbrev

Når du abonnerer på vårt nyhetsbrev får du unike tilbud på din e-mail.

Hoppsan

Denna produkt har en maxantall per beställning