Sunne og fargerike smoothies

Publicerat april 29 2019

Smoothies er en av de enkleste og mest velsmakende drikkene man kan lage til seg selv. De er også forfriskende og sunne hvis du bruker de riktige ingrediensene. Vi skal vise deg hvordan du kan tilberede velsmakende, fargerike og sunne smoothies. Perfekte til det deilige sommerværet.


Bestem din konsistens

Konsistens til smoothies er svært viktig, og kan variere fra person til person. Noen liker svært tykke smoothies, mens andre foretrekker en tynnere konsistens. Tykkelsen på smoothies avgjøres basert på hvor mange flytende og faste ingredienser du bruker. Om de faste ingrediensene er frosne er også en viktig faktor, da dette gjør smoothien tykkere.


En smoothie som drikkes skal generelt være midt på treet når det gjelder god flyt og tykkelse. Hvis smoothie bowl virker mer fristende burde konsistensen være tykkere da den skal spises og ikke drikkes. Men det finnes ingen fasit på hva som er riktig mengde, og det er absolutt lov å eksperimentere til man finner sin perfekte tykkelse.


Bringebærsmoothie

Kanskje en av de letteste smoothiene å lage, da den har hele tre ingredienser. Smoothien har fortsatt godt med smaker, og en nydelig sterk farge.


Du trenger følgende:

3 dl frosne bringebær

1-2 bananer (frosen eller tint velger du selv)

3 dl eplejus


Start med å ha i all eplejuicen og bananene i mikseren. Miks disse til det blir jevnt og ha i bringebærene litt etter litt. Slik unngår du å ha mange klumper i smoothien. Ønsker du å gi enda et lite element med smak i smoothien kan du ha i litt kokosnøtt. Du kan også ha litt topping på som for eksempel friske bær og et mynteblad, eller litt kokosnøttflak. Denne smoothien er perfekt som en sunn dessert på sommerkvelder.


Mango og ananas smoothie

Mango og ananas smoothie er en forfriskende smoothie som har en nydelig gul farge. Denne smoothien er litt søtere og mer fyldig/mettende. Smoothien er perfekt om morgenen som en “pick-me-up”, og er perfekt til sommer.


Du trenger følgende:

2 dl frosne mangobiter

2 dl frosne ananasbiter

1 neve med mynteblader

2 dl vaniljeyoghurt

1 skvett med melk


Miks alle ingrediensene sammen til den blir jevn. Denne smoothien er også veldig god som smoothiebowl. Hvis du ønsker dette kan du unngå å ha i melk, samt redusere mengden vaniljeyoghurt til 1,5 dl. Server med bananer i skiver, litt müsli og mango kuttet opp i små biter.


Grønn smoothie

Grønn smoothie kan se litt skummelt ut, og kanskje ikke så god. Grønne smoothies er også veldig sunne (ikke bare fordi den er grønn). Grønne smoothies er fulle av antioksidanter, og den “renser” på en måte kroppen. Men slike smoothies skal ikke erstatte et helt måltid, og vi anbefaler inntak av slik smoothie til frokost sammen med egg, avokado og brødskive.


Du trenger følgende:

2 dl frosne bananer

2 dl appelsinjuice

2 dl spinat

1 oppkuttet kiwi

2 spiseskjeer sitronjuice

Litt mandelmelk (valgfritt)


Miks appelsinjuicen og de frosne bananene sammen. Ha så i eplene og sitronjuicen og miks. Ha så i spinaten og mandelmelken (om ønsket) og miks dette til smoothien blir jevn.


Til disse smoothiene kan du også ha noen spiseskjeer med keratin eller proteinpulver. Det gir smoothien det lille ekstra. Har du slikt pulver i kan du også drikke smoothie etter trening. Det er perfekt og bra for kroppen. Her er noen populære valg fra Max Godis:

 

Nutramino Protein Vanilje

500 g for 150 kr!

Kjøp her

 

Barebells Bar 

12 pakk for 330kr!

Kjøp her

 

Nilje ProPud 

12 pakke for 270kr!

Kjøp her

 

 
abonnere på vårt nyhetsbrev

Når du abonnerer på vårt nyhetsbrev får du unike tilbud på din e-mail.

Hoppsan

Denna produkt har en maxantall per beställning