Slik gir du kroppen nok energi

Publicerat april 30 2018

 

 

Kroppens humør og viljestyrke er styrt av hvor mye du spiser. Skal du ut på langtur og lurer du på hvordan du kan gjøre dette enkelt? Da bør du lese videre. 

Tursnacks er nøkkelen til energi

Planlegger du å gå på tur, er det viktig å ha med seg tursnacks, og ikke bare for sinnets skyld men også for å fylle på glykogenlagrene dine. Det er her kroppen henter energien fra. Det å begi seg ut på en lang skitur eller gåtur i fjellet i flere timer er energikrevende, og derfor trenger kroppen påfyll av energi for å fungere optimalt. En sunn og sterk kropp handler nemlig ikke bare om det å gå på trening, men også det å spise nok. 

Hvilken tursnacks bør du ha med deg?

Vi hører ofte om noen kostholdseksperter som ber oss om å styre unna de mest sukkerholdige fellene mens andre oppfordrer til å ta med oss Kvikk-lunsjen og kakaoen. Grunnen til sistnevnte er fordi sukker er den raskeste energikilden – Altså det som kroppen tar opp raskest. Hvis du fulgte med på ”Tjukken og Lillemor” som gikk på TV2, fikk du kanskje med deg at det var for det meste sukkerholdig snacks de hadde tatt med seg på skituren over Grønland, nettopp på grunn av de ”raske karbohydratene”. Så er du en av de som elsker å ha med seg Kvikk Lunsj eller en pose med noe godt og sukkerholdig på tur, kan du spise dette med god samvittighet. 

Kroppens viktigste energikilder er nemlig karbohydrater, fett og proteiner. Alle disse får du gjennom å spise for eksempel en sjokoladeplate eller ved å drikke kakao. Selv om ikke slike sukkerholdige matvarer anbefales til vanlig hverdagskost, er dette enkle og smakfulle løsninger til den som trenger mye energi  til visse tilfeller som for eksempel en lang fjelltur.  

Ønsker du likevel noen sunnere varianter til den tradisjonelle tursnacksen, kan vi komme med noen anbefalinger til sunn(ere) snacks:

 

ProPud:

Dette er tingen for deg som elsker puddinger i alle smaker. Denne smaker som en god og ekte sjokoladepudding som smelter på tunga. Du kan også få den i smakene vanilje og jordbær. Perfekt tursnacks som metter søtsuget.

 

Barbells proteinbar:

Dette er en deilig proteinbar som gir deg nok proteiner og energi til å dekke akuttsulten som ofte ramler over deg når du begir deg ut på tur. Den kommer i smakene caramal-cashew, cookies and cream og coconut-choco.

 

Fruit Gummies Berries:

Er du på jakt etter ”vingummi” som smaker som ekte godteri? Da er disse gummibærene noe for deg!

 

Og foretrekker du snacks i flytende form kan vi anbefale...

 

ProPud Milkshake:

Disse digge og smakfulle milkshakene kommer i smakene coconut, cappuccino, chokoladboll, og white chocolate raspberry.

 

Barbells Milkshake:

Er du en ekte fan av milkshake med jordbærsmak så er denne å anbefale. Mmmm!

 

Nocco BCAA:

BCAA er aminosyrer som skal være med på å stimulere muskelveksten og forbedre restitusjonen. Nocco BCAA inneholder både aminosyrer og koffein, og koffein er kjent for å øke både energinivå og forbrenningen. Dermed er dette den perfekte drikken for den treningsglade! Energidrikken smaker brus og kommer i mange ulike smaker.

 

Vitamin Well:

Vitaminvann. Sliter du med å få i deg nok vitaminer og mineraler gjennom maten, kan det være lurt med litt ekstra påfyll. Derfor kan vi anbefale dette vitaminvannet som kommer i mange forskjellige smaker.

 

Premium Dark Raspberry:

Det sies at mørksjokolade skal være sunnere enn vanlig sjokolade. Den inneholder mange flere antioksidanter og mye mindre raffinert sukker (”farlig sukker”), og er derfor mer helsevennlig. Syns du mørksjokolade kan være litt smakløst, så bør du prøve denne herligheten med bringebærsmak!

Fant du noe som fristet?

Fant du noe som falt i smak? Eller er du mer fan av tradisjonell snacks? Da kan du surfe videre gjennom godterihavet vårt for å se om du finner noe mer passende tursnacks.

Uansett hva du skulle velge å ha med deg på tur, så ønsker vi deg en god tur!

abonnere på vårt nyhetsbrev

Når du abonnerer på vårt nyhetsbrev får du unike tilbud på din e-mail.

Hoppsan

Denna produkt har en maxantall per beställning