Slik lager du en candybar på budsjett

Publicerat september 03 2018

Hvorfor ikke overraske gjestene dine med en hjemmelaget candybar i ditt neste selskap? En candybar, eller godteribuffet på norsk, faller garantert i smak hos både store og små. Bruk dekorasjoner som står i stil med resten av festen for å skape en rød tråd. Godteriet kan du bestille billig fra Max Godis, slik at du slipper å bekymre deg for budsjettet. Se en inspirasjonsvideo lenger ned i saken, og les videre om hvordan du kan lage en candybar på budsjett.

Hvorfor lage candybar?

Skal du arrangere et selskap i anledning bryllup, konfirmasjon eller bursdag, har du kanskje fått en idé om å sette opp en candybar. En candybar er rett og slett en buffet som består av godteri og pynt. Dette er en super overraskelse til gjestene, og kan være et estetisk blikkfang. Et viktig poeng med en candybar er at det skal bugne av godsaker, og se fristende og innbydende ut.

Hvis du allerede har begynt å gjøre litt research, har du sikkert merket deg at en candybar kan bli fryktelig dyrt. Spesielt i Norge, hvor sukkeravgiften sender prisene på godteri til himmels. Ikke la dette stoppe deg fra å lage en candybar slik du alltid har drømt at den skal se ut. Med god planlegging kan det fortsatt se lekkert og overdådig ut, til en brøkdel av prisen. Du trenger minimum dette utstyret:

  • Et bord
  • En duk
  • Serveringsskåler
  • Spader til å forsyne seg
  • Godteriposer, begere eller kremmerhus
  • Et variert utvalg av godteri

Candybar på budsjett

Av utstyret nevnt over, har du sannsynligvis det aller meste i hus allerede. Bruk det du har av boller, skåler, krukker, fat og vaser til servering, og sett fram skjeer som gjestene kan forsyne seg med. Det gjør ingenting at serveringsutstyret ikke matcher - sannsynligvis ser det bare enda flottere ut. Bruk fargede bånd for å dekorere alt som skal brukes til servering. Begre og kremmerhus kan du lage selv av farget kartong, men dette kan også kjøpes for en billig penge.

Bestem hvilke farger du vil bruke tidlig i planleggingen, slik at du kan bruke lang tid på å samle inn dekorasjoner. Gjennomtenkt bruk av farger skaper et lekkert og helhetlig uttrykk. Dersom du feirer bryllup eller baby shower har du kanskje valgt ut tema og farger allerede, og det er flott om candybaren matcher resten av dekorasjonene.

For å spare penger på dekorasjoner, kan du følge med på aktuelle salg og tilbud. Skal candybaren din være rosa, kan du for eksempel spare mange penger på å handle rosa dekorasjoner rett etter Valentine’s Day. Kremmerhus, sugerør, servietter og ballonger kommer også på salg med jevne mellomrom, og kan handles inn fortløpende.

Et flott tilskudd til candybaren er dekorative skilt. Disse kan henges over baren som et banner, brukes som kaketopper eller plasseres på bordet. Du kan også bruke klistrelapper som beskriver hva slags godteri som er i de forskjellige krukkene. Dette kan du fint lage selv av kartong og post it-lapper. Det finnes også et stort utvalg gratis maler til skilt og bannere på internett, som du kan laste ned og printe ut selv hjemme. I så fall bør du bruke matt fotopapir, og ikke vanlige A4-ark.

Så mye godteri trenger du til en candybar

Du velger selv hvor langt du er villig til å gå med dekorasjonene, men når det gjelder godteri er regelen more is more. En candybar bør heller ikke være sunn. Det skal bugne av sure, søte og salte godbiter som gjestene skal få lov til å forsyne seg av - akkurat så mye de vil, nettopp fordi det er en spesiell dag som feires.

Du bør beregne mellom 150-200 gram godteri per gjest. Hva slags godteri buffeten skal inneholde velger du naturligvis selv, men om du er ute etter å spare penger er det bedre å velge færre typer godteri. Da kan du fokusere på å ha fulle skåler, framfor mange forskjellige typer godteri i halvfulle skåler. Det kan være lurt å ha litt ekstra godteri på lager for å fylle opp underveis. Eventuelt kan du bytte ut skålene med mindre skåler etter hvert som gjestene har forsynt seg, slik at det alltid ser mye ut.

Inspirasjonsvideo

Under kan du se en video og la deg inspirere til å lage din helt egen candybar. 

 

Dette kan du fylle candybaren med:

Tips: fargene du har valgt ut i dekorasjonen kan også gå igjen i godteriet og godteripapiret. Lykke til!

 

Trollgott Sur Jordgubbsbanan

200g for 19 kroner! 

 

Kjøp her

 

Lonka Strawberry Bonbon

200g for 19 kroner!

 

Kjøp her

 

Brynild Seigmenn

200g for 19 kroner!

 

Kjøp her

Haribo Fruktsmokker

200g for 19 kroner!

 

Kjøp her

Cloetta Lysmelk sjokolade

200g for 19 kroner!

 

Kjøp her

 

Nidar Sjokoladefamilien

200g for 19 kroner! 

 

Kjøp her

 

Fazer Geisha

420g for 99 kroner!

 

Kjøp her


 

Fazer Marianne

500g for 72 kroner!

 

Kjøp her

Coca Cola Cherry

 119 kroner for 24 stk, inkl. pant!

 

Kjøp her

Pepsi Max Cherry

119 kroner for 24 stk, inkl. pant!

 

Kjøp her

abonnere på vårt nyhetsbrev

Når du abonnerer på vårt nyhetsbrev får du unike tilbud på din e-mail.

Hoppsan

Denna produkt har en maxantall per beställning