Slik får du mest mulig ut av adventstiden

Publicerat november 26 2018

Adventstiden er en kristen høytid som markerer tiden før julefeiringen. Første søndag i advent er i år 2. desember, og advent varer fram til julaften 24. desember.

Ventetiden før jul

Ventetiden før jul er full av forventning og spenning. Det er mye som skal gjøres før julen kan ringes inn, blant annet  handle inn gaver, lage julekaker, vaske huset og pynte til jul. Adventstiden er en travel periode, men det er også en tid for hygge og kos.

Navnet advent kommer fra det latinske Adventus som betyr “Herrrens ankomst”. Det har tradisjonelt vært en kristen høytid som markerer forberedelsene til juletiden, og 1. søndag i advent er starten på kirkeåret. Tidligere ble perioden markert som en tid for faste, men i dag er det bare den ortodokse kirke som opprettholder en streng fasteperiode.

Det er mange sekulære skikker knyttet til advent, blant annet adventskalender og adventslys som teller ned til jul, samt adventsstjerne. I tillegg er det vanlig å holde julebord i løpet av adventstiden. Mange forbinder denne tiden med stress og mas, fordi det er mye som skal gjøres før jul og mye som står på den sosiale kalenderen. Her skal du få noen gode råd for å nyte denne spesielle tiden på året, og slippe å stresse gjennom alle gjøremålene.

Kjøp julekalender med sjokolade her.

Vær ute i god tid med planleggingen

Har du noen gang sagt til deg selv at til neste år skal du være mye bedre forberedt? Det er du ikke alene om. Julestria kan overrumple den beste - men med god planlegging og viljestyrke kan du håndtere gjøremålene på en bedre måte. Neste gang du sier til deg selv at “til neste år skal jeg gjøre …”, så skriv det ned på mobilen med det samme. Legg det inn som et varsel i kalenderen i god tid før neste jul, slik at du slipper å komme på det du skulle ha gjort et par dager før jul.

Ikke vent med å kjøpe julegaver

Skriv en liste på telefonen over alle du skal kjøpe julegaver til, og hold den oppdatert gjennom hele året. Når du kommer på en god gaveidé kan du føre det opp på listen med det samme, i stedet for å utsette det til desember (og glemme det). Hvis du har plass til å oppbevare gaver, er det ingen grunn til å vente med julehandelen til i siste liten. Ved å holde en oppdatert gaveliste kan du også følge med på gode tilbud gjennom året, og dermed spare noen kroner.

Handle på nettet

Noe av det folk syns er verst med julestria er å dra ut i overfylte butikker for å handle. Heldigvis kan det meste handles på nett, og her er det mye tid å spare. Du kan sitte hjemme i ro og mak og klikke hjem alt fra julegaver til julemat, og få det levert på døra hvis du vil. De fleste nettbutikker har utvidet returordning i tiden før jul, slik at du trygt kan bestille julegaver. Sørg for å lese vilkår for retur før du bestiller noe fra nettet.

Alt godteriet til jul og advent kan du bestille billig fra Max Godis. Dette er noen av våre bestselgere til jul:

 

Anthon Berg After Dinner Sweet

210 g for 54 kroner! 

 

Kjøp her

 

Anthon Berg Diplomat

1000 g for 275 kroner!

 

Kjøp her


 

Oreo Chocolate Gift

328 g for 82 kroner!

 

Kjøp her

Storck Toffiefee x-mas

375 g for 78 kroner!

 

Kjøp her

 

Capri Sun

10-pakk for 33 kroner! 

 

Kjøp her

 

Julmust

24-pakk for 140 kroner!

 

Kjøp her


abonnere på vårt nyhetsbrev

Når du abonnerer på vårt nyhetsbrev får du unike tilbud på din e-mail.

Hoppsan

Denna produkt har en maxantall per beställning