Slik får du flotte gresskar utskjæringer!

Publicerat oktober 29 2018

Halloween er rett rundt hjørnet og snart kommer barn kledd i kostymer til å banke på døren mens de roper “knask eller knep”. En viktig del av halloween er å lage såkalte Jack o’lanterns. Disse ble laget for å skremme bort onde sjeler eller skumle monstre og har vært en tradisjon i land som USA siden 1800-tallet. De var laget for å være skumle, men det må de ikke være. Her er noen koselige og enkle gresskar utskjæringer.


Hva du trenger

1 Medium/stort gresskar

1 Stor skarp kniv (vær obs på at en skarp kniv helst skal brukes av en voksen eller en som vet hva de gjør)

1 Mindre kniv

1 Metallskje

1 Sort tusj

Hvit akrylmaling

 

Slik gjør du

Først og fremst må du få ut all innmaten i gresskaret. Mange bruker skarpe kniver til å skjære ut toppen. Dette kan være ganske farlig. Start heller med å bruke en skarp kniv til å lage det første hullet i toppe for så å bruke en brødkniv når du skjærer resten. Da er det liten sannsynlighet for at du kommer til å skade deg, og brødkniven gjør det også mye lettere å skjære nøyaktig. Ta så en metallskje, helst en stor en, og skrap ut alt innholdet. Når du skjærer ut selve gresskaret er det lurt at du bruker en skarp, men liten kniv. Start med å skjære ut litt innenfor linjene slik at du etterpå kan gå over med en mindre kniv for å gjøre det mer nøyaktig.


Glad gresskar

Start med å tegne ansiktet du ønsker å skjære ut. Gresskar har veldig vanskelig tekstur å tegne på så det du tegner kommer mest sannsynlig ikke til å være perfekt, men det er ikke viktig. Det du tegner kommer du til å skjære ut. Start med å tegne to øyne. Sørg for å ha to punkter på øynene som ikke er fargelagt slik at du har to pupiller i øynene. Tegn to øyenbryn over og en liten nese under øynene i en form av en trekant eller to små hull. I Stedet for å ha en munn full av tenner kan du bare lage en munn med bare én tann. Putt oppi tre telys slik at det lyser så mye som mulig (disse kan være ekte eller gå på batteri, det velger du selv).


Sint gresskar

Tegn ansiktet du vil skjære ut. Denne gangen kan du lage spisse trekant øyne slik at det ser ut som om gresskaret er sint. Lag en trekant nese og tegn ut munnen. Denne gangen kan du lage spisse trekant tenner i en smilende munn. Skjær ut alt du har tegnet og putt oppi tre telys.

Jack Skellington

Jack skellington er den kjente figuren fra Nightmare Before Christmas. Ansiktet hans passer perfekt til jack-o-lanterns. Start med å finne et bilde av Jack Skellington og bruk det som en guide for hvordan du skal tegne han. Fargelegg alt du skal skjære ut. Når du skjærer ut øynene anbefaler vi at du starter smått og med rette linjer slik at du lettere kan gå over med en liten kniv i etterkant. Da blir det mye lettere å få ordentlig runde kanter på øynene. Når du er ferdig med å skjære ut kan du (hvis du vil) male hele gresskaret med hvit akrylmaling. Da blir gresskaret like kult i dagslys som når det er mørkt på kvelden!

 

Lyst til å teste ut godteri fra samme sted som Jack o’lanterns kommer fra?

Vi i Maxgodis har flere typer amerikansk godteri.


 

Rocky Mountain Mega 340g

Perfekt til høst kakaoen? 

35 kr 

Kjøp her

 

Pepsi Max Ginger 33cl x24

Lyst til å prøve noe nytt? Hva med å teste ut Pepsimax med smak av ingefær?

143 kr

 Kjøp her

 


 

Skittles Pouch 195g

Den amerikanske favoritten!

29 kr 

Kjøp her

 

Oreo Classic 176 g

Klassikeren

26 kr

 Kjøp her

 


abonnere på vårt nyhetsbrev

Når du abonnerer på vårt nyhetsbrev får du unike tilbud på din e-mail.

Hoppsan

Denna produkt har en maxantall per beställning