Slik får du den perfekte 17.mai festen

Publicerat maj 07 2018

Snart er det igjen tid for nasjonaldag - vår store folkefest - Norges bursdag. Har du fortsatt et par ting igjen som skal ordnes? Fortvil ikke, slik blir du klar til 17. mai festen!

17. mai er i dag sterkt preget av tradisjoner. Selv om dagen er en felles nasjonal feiring av Norge som selvstendig rettsstat, er dagen også blitt en feiring av lokale tradisjoner. Over hele vårt langstrakte land kan vi se fargerike og vakre bunader som forteller små lokale historier.

 

Slik gjør du de siste forberedelsene

Lokale tradisjoner kommer også til syne i valg av mat og drikke til festmåltidet. Mange velger å stelle i stand til et realt grillparty, andre har kanskje lokale eller familiære tradisjoner som bestemmer hva som står på menyen. Uansett om du spiser sommerkoteletter, spekemat eller fiskesuppe - her er noen gode tips for hvordan du kan oppnå det perfekte festmåltidet, på en enkel og rask måte:

  1. Velg gode råvarer.
  2. Velg rett ut i fra hvor mange dere blir.
  3. Gjør det enklest mulig for deg - lag så mye som mulig på forhånd.
  4. Bruk friske urter og masse farger - da blir måltidet en fest uansett!
  5. Lek deg med bordpynten. Det trenger ikke være dyrt eller tidkrevende, men bruk litt gøye farger. Smellbonboner er også alltid en hit blant barna.

Generelt gjelder det å tenke praktisk. Man kommer langt med gode råvarer, og er du flink til å gjøre mye av matlagingen på forhånd, kan du i stedet nyte selve dagen med venner og familie.

 

Barnas dag!

I motsetning til enkelte utenlandske nasjonaldager, feires ikke 17. mai med militærparader, men med lokale barnetog. Her går skoleelever og musikkorps sammen i lystig lag. Det er også vanlig å arrangere leker for barna på skolene etter toget.

Selv om vi alle er litt ekstra glad i denne dagen, er 17.mai først og fremst barnas dag. Fra morgen til kveld får barna lov til å spise is, pølser og annet godt, i tillegg til det selges leker rundt om på byens torg - som fløyter, ballonger og trompeter. Skal du arrangere grillfest i hagen, kan det være hyggelig å ordne til leker og morro på gresset for de minste.

Med litt ekstra godsaker fra MaxGodis kan du sørge for å sette en ekstra søt spiss på dagen, både for store og små. 17. mai er tross alt dagen hvor man får spise så mye is og godteri som man orker.

Her er noen av våre favoritter!

Coca Cola

Coca Cola har vært en folkefavoritt i alle år, og med denne praktiske 24-packen kan hele familien slukke tørsten. Hele pakken får du for kun 119 KR!

 

 Trolli meitemark

 

Er dere av typen som foretrekker vingummi? Med disse meitemarkene fra Trolli får i hvert fall nok av godteri for pengene. Kun 72 KR for 1020g!

 

Gullmedalje

 

Pleier dere å invitere til grillfest, med tilhørende leker i hagen? Med disse smakfulle gullmedaljene i sjokolade blir lekene enda morsommere! Kun 15 KR.

Haribo Colaflasker

Noe av det geniale med Haribo er at du kan plukke ut din favoritt i smarte porsjonspakninger, som for eksempel disse Colaflaskene. Genialt når barn skal dele! Kun 41 KR for en 5-pack av disse herlighetene.

Fanta Orange

En annen brusvinner gjennom tidene er klassikeren Fanta. Kjøp gjerne et par ulike brett, slik at gjestene kan kjøle seg ned med sin favorittbrus. Kun 119 KR.

 

Haribo Matador

Haribo kommer også i praktiske økonomipakker. Med Haribo Matador kan hele familien finne sin favoritt blant godsakene i boksen. Få hele 820g for kun 61 KR!

 

 

M&Ms Partymix

Denne smarte økonomipakningen er en av våre bestselgere - og ikke uten grunn. Her får du over én kilo sjokolade til under hundrelappen! Klikk med den en pose M&Ms du også, og gjør feiringen akkurat så fargerik som den skal være. Kun 97 KR.


 

Gratulerer med dagen! 

abonnere på vårt nyhetsbrev

Når du abonnerer på vårt nyhetsbrev får du unike tilbud på din e-mail.

Hoppsan

Denna produkt har en maxantall per beställning