Påskemorgen

Publicerat mars 07 2018

Påsken er for mange familietid, Kvikk Lunsj, påskeeggjakt, krim og røde roser i kinnene og snø som glitrer i sollyset. Store deler av påsken handler om det å spise godt, sove godt, og det å ha det godt. Og med dette følger det tradisjoner som påskeegget. Ingen påske er den samme uten dette overfylte og deilige egget som oser av surt og søtt, sjokolade, mandariner, og alt annet som gjør ditt påskeegg til ditt. Men hvor kommer egentlig denne søte tradisjonen fra?  

I påsken dobler faktisk nordmenns eggeforbruk, og vi elsker egg i alle mulige former og farger. Vi dekorer egg, spiser egg, vi fyller opp pappegg med smågodt, og vi spiser eggeformet sjokolade. Egget er et gammelt symbol på fruktbarhet, skapelse og liv, og det finnes mange fortellinger om påskeeggets opprinnelse. En av de mest kjente er da Maria Magdalena ønsket å fortelle keiseren Tiberius at Jesus hadde stått opp. Det mente han at var like usannsynlig som at det egget hun holdt i hånden skulle bli rødt. Og tro det eller ei, det skiftet plutselig farge og ble til et rødt egg.

I dag er det en tradisjon som sier at påskeharen pleier å dukke opp på påskemorgen med påskeegg som den gjemmer i hager eller i hus. Tidligere var eggene dekorerte hønseegg, men i senere tid har det blitt mer vanlig med fylte pappegg. Tradisjonen ble innført i USA av tyske immigranter på 1800-tallet, og begynte å ta form i Norge rundt 1990-tallet.

Men det er ikke bare påskeegget og smågodtet det går mye av når nordmenn feirer påske. Vi har også et helt spesielt forhold til Kvikk Lunsj, appelsiner og Solo i denne høytiden. Vi spiser faktisk ca 20 millioner av denne sjokoladen hvert år, 5000 liter solo og 5500 tonn med appelsiner.

Har du planer om å fylle opp en del påskeegg i år, kan vi komme med noen sukkersøte forslag som vil bli favoritter i årets (og alle andre år) egg.

 

Klikk på bildene for å se mer om produktet.
Se mer av vårt påskegodtutvalg her.

God påske!

abonnere på vårt nyhetsbrev

Når du abonnerer på vårt nyhetsbrev får du unike tilbud på din e-mail.

Hoppsan

Denna produkt har en maxantall per beställning