Overrask din kjære med noe godt til Valentines

Publicerat februari 02 2018

 

Har du planer om å gjøre noe ekstra for din kjære på Valentines Day? 

Snart er det igjen tid for romantikkens dag. Butikkene fylles opp med røde hjerter og små bamser og luften fylles av søt musikk.

Uansett om man planlegger å feire dagen med romantiske gaver, kan vi vel være enige om at det er hyggelig å sette litt ekstra pris på våre kjære i en travel hverdag.

Men vet du egentlig hvorfor vi feirer Valentines Day?Kjært barn har mange navn

Valentines Day feires 14. februar og er en feiring av kjærlighet og romantikk. På norsk kaller vi dagen Valentinsdagen, men den romantiske festdagen går også under navnene Alle hjerters dag og Kjærlighetsdagen. 

Feiringen oppstod på slutten av 1500-tallet og knyttes til flere hendelser i historien. En populær tolkning er at feiringen har opphav i en folkelig tro om at fuglene begynte å pare seg på akkurat denne dagen. 

En annen teori er at tradisjonen har røtter tilbake til overleveringen av de romerske Lupercalia-festlighetene, en romersk, religiøs fest som skulle beskytte kveget mot ulvene. Festlighetene bar også preg av et fruktbarhetsrituale, hvor prester iført ulveskinn slo kvinnene de møtte med remmer for å gjøre dem fruktbare. 

Tidligere var dagen en festdag for to martyrer kalt Valentinus. Norsk feiring

Valentines Day feires først og fremst i engelsktalende land og i Frankrike, men har de senere årene også funnet veien til Skandinavia. Feiringen blir også stadig mer populær i Norge og hvert år bugner butikkene med sjokolade, godteri, kort og blomster som du kan glede din bedre halvdel med. 

Her til lands har feiringen størst popularitet blant de unge. For mange handler Valentinesdagen om å gi partneren litt ekstra oppmerksomhet. Og til tross for at handelsstanden øker omsetningen hvert år, er det ikke nødvendigvis dyre gaver som står i fokus når nordmenn feirer kjærlighetens dag. Mange unge velger å sette litt ekstra pris på partneren sin med en opplevelse og populære gaver er kort, blomster og sjokolade. 

Vi i Max Godis setter pris på litt ekstra romantikk i hverdagen og hos oss finner du søte gleder for enhver gane. Det sies at veien til hjertet er gjennom magen og hva sier vel kjærlighet mer enn sjokolade? 

Nedenfor har vi listet opp noen tips til hva du kan overraske din kjære med som ikke koster skjorta.

 

 

  

Mørk sjokolade som smelter på tungen 

Det er en kjent sak at sjokolade smelter enhver pikes hjerte og mørk sjokolade får virkelig fart på lidenskapen. Kjøp smakfulle Freia Premium 70 % Tynne Pletter til en brøkdel av norske butikkpriser.

Melkesjokolade møter polkagris 

Hvorfor ikke kombinere folkefavoritten sjokolade med en annen gammel klassiker? Marabou Polka gir deg den deilige smaken av melkesjokolade kombinert med smak av polkagris. Kjøp en 200g plate til hyggelige 30 KR. 

Søt konfekt med hjertesjokolader 

Hva er vel mer passende enn en konfekteske formet som et hjerte? Disse deilige melkesjokoladene fra Marabou er den perfekte gaven på Valentines. Og det beste av alt - du får den til under hundrelappen! Kun 70 KR.

Lakris med smak av søte bringebær 

Lyst på noe annet enn sjokolade? Lakris er også en sikker vinner og disse smakfulle kulene fra Chockly kommer i ulike smaker - tilpasset enhver gane. Prøv denne varianten med smak av lakris og bringebær til 50 KR.

Fyldig sjokolade med smak av nøtter og bær

Liker du søt sjokolade er Premium Cranberries & Pecan midt i blinken. Sjokoladen har en fyldig smak av kakao og er smaksatt med hele tørkede tranebær og karamelliserte pekannøtter. Hos oss får du den får kun 19 KR - under halvparten av butikkpris.

 

De søteste bitene samlet i én pose 

Folkekjære Nidar passer i de fleste anledninger og denne pakken med Søteste biter til kun 40 KR er perfekt for en søt Valentines Day. Og ikke glem - denne søte blandingener perfekt å dele!

 

Fant du din favoritt på listen? Ønsker du en litt mer utradisjonell vri, eller rett og slett bare drømme deg bort i enda mer søt inspirasjon, finner du flere spennende søtsaker i vår nettbutikk.

God Valentines!

 

 

 

abonnere på vårt nyhetsbrev

Når du abonnerer på vårt nyhetsbrev får du unike tilbud på din e-mail.

Hoppsan

Denna produkt har en maxantall per beställning