Derfor er hunder menneskets beste venn

Publicerat juni 04 2018

Visste du at hunder er menneskets eldste husdyr? Hunder har vært ved vår side i titusenvis av år, både som nyttedyr og selskapsdyr. I dag finnes det omtrent 500.000 hunder i Norge, og det er vanskelig å forestille seg en verden uten våre firbente venner.

Er du på utkikk etter godbiter og hundemat til en billigere penge? Hos Max Godis kan du bestille både godbiter og mat til hund til svenske priser. 

Fra ulv til hund

Alle hunder stammer fra ulven. Det er ikke enighet om hvorfor ulven endte opp som menneskets eldste husdyr, men man tror at mennesker har fanget inn valpene og latt dem vokse opp hos seg. Hos mennesket mistet ulvene tilknytningen til ulvekulturen og livet i villmarken, og hadde ikke lenger behov for mange av egenskapene som tidligere hadde vært viktig for å overleve. Etter hvert som ulvene ble tamme, utviklet de atferd som vi assosierer med hunder - vennlighet, tålmodighet og avhengighet.

Din hund fortjener kun det beste

Mennesker har alltid trivdes i selskap med hunder, og det sies ofte at hunder er menneskets beste venn. Fordi hunder er tamme er de fullstendig avhengig av mennesker til mat, aktivitet, disiplin og kos. Som hundeeier er det ditt ansvar å sørge for at hunden vokser opp i et trygt og harmonisk miljø, og at den får alle sine behov møtt.

Mange hunder er utsatt for tannproblemer, og den beste måten du kan ta vare på hunden sine tenner er gjennom daglig tannpuss. Alternativt kan du gi hunden Pedigree Dentastix, som forebygger tannstein og bygger opp et sunt tannkjøtt.

Les også: Derfor bør du gi hunden din hundegodis.

Slik kan du aktivisere hunden din

Aktivisering gjør hunder gladere og sunnere! Både hundens kropp og hode trenger å bli utfordret, men pass på at du ikke overaktiviserer hunden din slik at den blir stresset og utmattet. Her får du tips til noen enkle øvelser du kan gjøre sammen med hunden din.  

Søke etter godbiter

Strø godbiter utover stuegulvet, og la hunden lete etter dem med kommandoen “søk”. Etter hvert som hunden blir flinkere kan du øke vanskelighetsgraden. Gjem godbiter i stua mens hunden er i et annet rom, og gjem dem på nye steder hver gang slik at hunden stadig blir utfordret. Etterhvert kan dere ta leken ut i hagen!

Frolic mini passer godt til denne øvelsen, og kan bestilles fra Max Godis for kun 38 kroner.

Kong

Legg noen godbiter i en kong, og la hunden finne ut av hvordan kongen må vinkles for at godbitene skal falle ut. Du kan også lage en kong selv av for eksempel en tomflaske, men pass på at hunden ikke begynner å tygge på flasken.

Alternativt kan du smøre innsiden av en kong med våtfor til hund. Hos Max Godis kan du bestille Pedigree med kylling og kalkun, eller Pedigree med oksekjøtt og lever for 20 kroner stykk.

La hunden hjelpe til med husarbeidet

Visste du at du kan lære hunden din å hjelpe til med husarbeidet? Start med å lære hunden å legge tilbake lekene sine i kurven, med for eksempel kommandoen “rydd”. Belønn hunden med godbiter når den slipper leken sin oppi kurven, og øk vanskelighetsgraden med flere leker. Etterhvert kan hunden lære seg å rydde opp andre ting, som for eksempel tøfler eller aviser. Denne øvelsen ligner på en apporteringsøvelse.

La deg inspirere av Jack Russel Terrieren Jesse i videoen under, som elsker å hjelpe til rundt i huset! Husk at når du skal lære hunden din nye ting må du belønne den rikelig med godbiter, og øke vanskelighetsgraden litt etter litt uten å presse den. Husk også at timing er viktig når du lærer hunden din disiplin og nye triks. 

 

Her ser du et utvalg av produkter til hunder som du kan bestille hos Max Godis:

Kun 71 kroner for 3 kg!

 

Pedigree Dentastix 

Pedigree Dentastix sørger for god tannhelse hos hunden din, og smaker kjempegodt.

Kun 10 kroner pr. pakke!

Pedigree Jumbone

Pedigree Jumbone med smak av okse er en super overraskelse til hunden din på en lørdagskveld.

Kun 23 kroner pr. pakke!

abonnere på vårt nyhetsbrev

Når du abonnerer på vårt nyhetsbrev får du unike tilbud på din e-mail.

Hoppsan

Denna produkt har en maxantall per beställning