8 Spennende fakta om Toblerone!

Publicerat september 17 2018


Toblerone er en sjokolade laget av det sveitsiske merket Kraft Foods. Sjokoladen er helt fantastisk god og kommer i flere varianter. Du vet kanskje hvor godt Toblerone smaker, men her er noen fakta om sjokoladen du mest sannsynlig ikke visste.

 

1. Sjokoladens form har en spesiell betydning.
Alle som har spist toblerone vet at fasongen på sjokoladen skiller seg ut fra andre sjokolader. De er trekantformet og skal representere Matterhorn som er et fjell i den sveitsiske delen av Alpene. Du kan også se dette fjellet i logoen til pakningen.

2. Det er noe annet i logoen som du kanskje ikke har lagt merke til.
I bildet av fjellet Matterhorn på Toblerone sin pakning kan man se en tegning av en bjørn. Se nærmere på bildet av Matterhorn på pakningen til Tobleronen. Der er det et omriss av en bjørn. Trolig skal dette være fordi den representerer for byen Bern (som fikk navnet da grunnleggeren felte en bjørn). Bern er også byen sjokoladen kommer fra.

3. Navnet er ikke tilfeldig.
Navnet Toblerone kommer fra navnet til mannen som lagde sjokoladen, Theodore Tobler, og det italienske ordet “torrone” som betyr nougat, en av de viktige ingrediensene i sjokoladen.

4. Den distinktive fasongen.
Fasongen på sjokoladen er så spesiell at de som lagde den har tatt patent på den. Derfor kan du bare få sjokoladen Toblerone med den trekantede fasongen.

5. Tobleronen er ordentlig gammel!
Tobleronen ble lansert i 1908 som er 110 år siden i 2018!

6. Den finnes i flere størrelser og smaker.
Toblerone sjokoladen kommer i 10 forskjellige størrelser og 12 forskjellige smaker. Den største versjonen veier 4.5 kilo.

7. Vi spiser ufattelig mye toblerone hvert år.
Hvis man legger alle Tobleronene som blir spist hvert år ved siden av hverandre, får vi en lengde på 62 000 kilometer! Det er lenger enn jordens ekvator som er på litt over 40 000.

8. Sjokoladen er produsert i Sveits.
Toblerone er den eneste sjokoladen som bare produseres i Sveits. Landet har tidligere vært kjent for sin masseproduksjon av sjokolade, men i de siste tiårene har sjokoladeprodusentene ekspandert og begynt produksjoner andre steder. Toblerone er den eneste sjokoladen som ikke har gjort dette.

Hvis du ble sulten på Toblerone så kan du kjøpe de her: 

 

Toblerone 

100g for 24 kroner!

 

Kjøp her

 

Toblerone Dark 

360g for 59 kroner!

 

Kjøp her


 

Toblerone crunchy almond

360g for 59 kroner!

 

Kjøp herabonnere på vårt nyhetsbrev

Når du abonnerer på vårt nyhetsbrev får du unike tilbud på din e-mail.

Hoppsan

Denna produkt har en maxantall per beställning