15 fun facts om Coca-Cola

Publicerat augusti 20 2018

Coca-Cola er uten tvil verdens mest kjente leskedrikk, og er en folkekjær favoritt verden over. I år fyller Cola hele 132 år.

Nærmere to milliarder flasker selges hver eneste dag. Det er altså ikke uten grunn at Coca-Cola kjennetegnes som en verdens mest populære drikker. Men visste du for eksempel at Cola kan brukes til å fjerne oljesøl på klærne?

Her har vi samlet ytterligere 15 fun facts du kanskje ikke visste om den populære brusen.

1. Det var den amerikanske apotekeren John S. Pemberton som oppfant Coca-Cola i 1886. Men visste du at det var revisoren hans, Frank Robinson, som kom opp med navnet? Robinson hadde også en nydelig håndskrift, og det er hans skrift som fortsatt brukes som brusmerkets logo i dag.

2. Coca-Cola ble først markedsført som en såkalt “nerve tonic” til behandling av utmattelse.

3. Visste du at Nord-Korea er det eneste landet i hele verdens om ikke selger Cola?

4. De første Coca-Cola produktene inneholdt kokain - så mye som 9 milligram per flaske. Dette ble fjernet fra drikken i 1903. Den originale Coca-Colaen inneholdt også alkohol.

5. Coca-Cola er det mest distribuerte produktet på planeten.

6. Visste du at Coca-Cola har så mange ulike varianter at det ville tatt en person hele ni år å smake på en ny variant hver dag?

7. Mexicanere drikker mer Cola enn noe annet land. Mens amerikanerne drikker i gjennomsnitt 491 drikker i året, drikker mexicanerne hele 745 drikker hvert år.

8. Coca-Cola har lange tradisjoner som heksekur. Drikken har blitt anbefalt til å kurere alt fra hikke og kolikk til lav libido og lindring når man brenner seg på brennmaneter.

9. Selve navnet refererer til to av drikkens originale ingredienser: kolanøtter og kakaoblader.

10. Rundt 96% av verdens befolkning kjenner igjen Coca-Cola logoen.

11. Coca-Cola er kjent for å inneholde mye sukker, men visste du at sukkerinnholdet varierer fra land til land? En 0,33 boks original Cola i Norge inneholder hele 35 gram sukker.

12. Coca-Cola solgte 25 flasker i sitt første leveår. I dag selger brusgiganten 1,8 milliarder flasker - hver eneste dag.

13. Coca-Cola eier også halvparten av alle brusvarianter som blir solgt.

14. Formen på den originale Cola-flasken er tegnet etter kakaofrukten.

15. Coca-Cola var den første kommersielle sponsoren av OL i 1928.  


Hos Max Godis har vi bredt utvalg av Coca-Cola, og du finner garantert noe som faller i smak hos hele familien.

 

Den originale

Den originale Coca-Cola troner fortsatt øverst på pallen hos de aller trofaste Cola-fansene. Kjøp en 24-pack til kun 119 kroner!

 

Kjøp her

 

Den sukkerfrie

For deg som ønsker å redusere sukkerinntaket, kan vi tilby den sukkerfrie varianten. Kun 119 kroner for en 24-pack!

 

Kjøp her

 

Den eksotiske

Ønsker du å prøve en ny vri på den klassiske brusen? Prøv Coca Cola Cherry, og nyt en litt mer eksotisk smak. Kun 119 kroner for en 24-pack!

 

Kjøp her

Fanta Original

Coca-Cola står i dag også for flere andre kjente brusvarianter på markedet. Fanta er for eksempel en av verdens mest populære appelsinbruser. Kjøp en 24-pack for kun 119 kroner.

 

Kjøp her

Fanta Strawberry Kiwi

Også Fanta kommer i dag i ulike varianter og nye smaker. Prøv denne herligheten med jordbærsmak. Kun 119 kroner for en 24-pack.

 

Kjøp her

 Vel bekomme! 

 

abonnere på vårt nyhetsbrev

Når du abonnerer på vårt nyhetsbrev får du unike tilbud på din e-mail.

Hoppsan

Denna produkt har en maxantall per beställning