13 fun facts om tyggis

Publicerat mars 11 2019

Vi tygger masse tyggis, hele tiden. Noen er bra for tennene andre er ikke. Det ser ikke ut som at vi noen gang kommer til å gå lei denne gummiklumpen med smak. Mange av oss vet jo allerede at tyggis uten sukker er bedre enn de med, men visste du at en 9000 år gammel tyggis ble funnet i sverige eller andre fun facts?

1. Forskere i Sverige har funnet en tyggis som er 9000 år gammel!

2. En gjennomsnittsamerikaner tygger rundt 300 tyggegummier i løpet av et år.

3. De mest populære smakene på tyggis er kanel og peppermynte.

4. Det skal visstnok hjelpe og tygge tyggis mens du kutter løk for å unngå å begynne å gråte, om det fungerer vet vi ikke helt, men du kan jo prøve.

5. 19. juli 1994 ble rekorden for største tyggis boble satt av amerikanske Susan Montgomery Williams, boblen var nesten 60 centimeter i diameter!

6. Teorien om at tyggisen bli liggende i magen din i "sju år" er en myte. Tyggisen vil ikke tette opp tarmene, men den vil være med deg i noen dager. Tyggis base kan ikke fordøyes, så den vil passere gjennom systemet i ett stykke. Når det er sagt, anbefaler vi fortsatt ikke at du svelger den.

7.I Singapore er det ulovlig og tygge tyggis, for å kunne gjøre det lovlig må du ha resept fra legen din. Dersom du blir tatt for å gjøre det kan du få en bot opp til 60 000 kroner!

8. Du brenner ca 11 kalorier i timen når du tygger tyggis.

9. Å tygge tyggis på et fly kan gjøre at du ikke får dotter i ørene. Tyggegummi på et fly vil holde ørene dine popping. Tyggegummi gjør at spyttkjertlene dine produserer 250% mer spytt enn normalt, som gjør at du svelger mer. Dette bidrar til å balansere trykket i hodet ditt

10. Mennesker er de eneste dyrene på jorden som tygger tyggegummi. Hvis du gir en ape en tyggis, vil han tygge det i et par minutter, så ta den ut og sette den fast i håret.

11. Til tross for alle fargene i regnbuen er det er det rosa som er den vanligste fargen på tyggis.

12. I løpet av et år tygges det rundt 100 000 tonn med tyggegummi til sammen, i hele verden.

13. En matematiker fant ut at den energien som genereres i løpet av en dag ved at amerikanere tygger tyggis er nok strøm til å lyse opp en by med 10 millioner innbyggere.

Fikk du lyst på tyggis? Max Godis har et stort utvalg med tyggis til lave priser.

 

Extra Sweet Mint

420g for 160 kroner!

Kjøp her

 

Hubba Bubba Original

180g for 39 kroner!

Kjøp her


 

Juicy Fruit 6-Pack

250g for 59 kroner!

Kjøp her

  

abonnere på vårt nyhetsbrev

Når du abonnerer på vårt nyhetsbrev får du unike tilbud på din e-mail.

Hoppsan

Denna produkt har en maxantall per beställning